Rijschool I drive 2
 * Hoog slagingspercentage *Gecertificeerd * Ook vrouwelijke instructeur

Wij werken met het lesmateriaal van VEKABEST

  Bestel hier alles wat jij nodig hebt om in 1 keer te slagen voor je theorie a

aalTheorieboeken of liever online? Zelfs op je smartphone kun jij je theorie leren. 


 

Leer dan je verkeerstheorie met VekaBest!

 • bttn_onlinestuderen2
  bttn_onlinestuderen2
 • bttn_smartphone2
  bttn_smartphone2
 • bttn_theorieboeken2
  bttn_theorieboeken2
 • bttn_trainingen2
  bttn_trainingen2

Ook snel achter het stuur?
Theorie examen oefenen

Een auto geeft je enorme vrijheid. Of je nu een auto voor jezelf of voor je werk nodig hebt, je moet natuurlijk wel eerst je B-rijbewijs halen. Daarvoor ga je twee examens afleggen: het praktijkexamen en het theorie examen. Om te oefenen voor het praktijkexamen, neem je natuurlijk rijlessen, waarbij de rijinstructeur je nieuwe vaardigheden leert en je fouten corrigeert.Het theorie examen oefenen doe je het liefst zo vroeg mogelijk. Het theorie examen is niet aan een bepaald tijdstip gebonden, als je het maar vóór het praktijkexamen doet. Je begrijpt dat de praktijklessen lekkerder zullen lopen als je de theorie al onder de knie hebt. Vandaar dat het verstandig is eerst het theorie-examen te doen voordat je rijlessen gaat nemen.

Maar 41% slaagt voor zijn auto theorie

Het auto theorie-examen is berucht. Dat komt omdat er eigenlijk maar weinig mensen slagen. Slechts 41% van de kandidaten lukt het. Daar worden ook mensen bijgerekend die voor de tweede of derde keer hun examen doen. Dat lage percentage komt doordat mensen het examen onderschatten of omdat ze zich niet goed genoeg voorbereiden. Als jij niet tot die categorie wilt behoren, ga je aan de slag met onze slimme producten.

Op deze pagina vind je online- en offlineprogramma's waarmee je de auto theorie kunt oefenen. Vaak zitten er oefenexamens bij zodat je jouw kennis en score meteen kunt testen. De meest effectieve programma’s maken maximaal gebruik van nieuwe media en zien er hetzelfde uit als het daadwerkelijke CBR-examen.

Waarom auto theorie oefenen zo belangrijk is

Slecht geslapen, klamme handen, een black-out: het is heel gebruikelijk dat mensen gespannen zijn voor hun theorie-examen. Als je dit niet wilt, hebben we goed nieuws voor je. Als je ervoor kiest de auto theorie te oefenen met onze producten zul je minder gespannen zijn bij het theorie-examen. Logisch ook, aan de ene kant weet je dankzij onze programma's hoe het examen eruitziet. En aan de andere kant weet je zeker dat de theorie goed bij je blijft hangen. Eigenlijk heb je dankzij onze oefenexamens al regelmatig examen gedaan, je kent dus het klappen van de zweep. 

Hoe het auto theorie-examen eruitziet

Je auto theorie-examen wordt afgenomen op één van de vele CBR-locaties die verdeeld zijn over heel Nederland. In een soort van klaslokaal doe je met andere kandidaten het theorie-examen. Jullie kan verzocht worden om je mobiele telefoons bij de ingang van het klaslokaal achter te laten in een poging om fraude (lees: spieken) te voorkomen.

Het examen zelf bestaat uit 65 vragen waarvan er 30 over verkeersregels gaan, 25 over gevaarherkenning en 10 over jouw verkeersinzicht. Je krijgt in totaal 45 minuten voor dit hele examen, maar de lengte die je per vraag krijgt, kan per onderdeel van het examen verschillen.

Hoe het werkt

Je hebt bij ons de keuze uit allerlei theorieboeken en materialen waarmee je je auto theorie kunt oefenen. Voor de Speedtraining en online oefenexamens krijg je meteen na betaling een toegangscode toegestuurd, zodat je direct aan de slag kunt. Vanzelfsprekend vindt de betaling via een beveiligde verbinding plaats. Je betaalt vertrouwd via iDEAL: met je eigen bankrekening dus. Tijd om in actie te komen! Plaats nu je bestelling en oefen direct je auto theorie